11 november 2012
15:30

Gammelstad

Referat: Boden Basket - Gammelstad

En match mot Gammelstad brukar alltid vara jämn länge. Men i denna match kom vi ut jättetaggade och satte nästan allt i början. Straffkastskyttet var superbt i första perioden. Tror vi ledde med 16 eller 18-0 innan de fick poäng på straffkast. Vi hade bra fart i anfallen många gånger och tog många returer både defensivt och offensivt. Det var kul att se. Dock var domarna lite väl petiga i denna match, men de höll iaf samma nivå för båda lagen matchen igenom och det ska de ha cred för. Det gäller bara att anpassa sig efter domarnivån. 24-7 slutade första perioden.

Andra perioden kom Gammelstad tillbaka lite och började sätta lite straffar och skott vilket gjorde att denna period blev mycket jämnare. 15-12 blev resultatet i denna period.

I tredje så fortsatte lagen få skjuta straffkast och vi gjorde det bättre än motståndarna. Samt att vi lyckades sätta några skott utifrån. Men de kom tillbaka och fick göra några enkla poäng under korgen, speciellt deras långa spelare. 16-11 i tredje perioden.

I fjärde så hade vi problem med foul på några spelare, tror det var tre st som hade fyra foul och sedan fick en till spelare sin fjärde foul ganska tidigt i perioden. Det hela slutade med tre utfoulade spelare. I denna period tog vi kommandot, bra försvarspel och bra returtagning samt bra straffskytte gav oss en bra periodseger. 19-8 i sista perioden.

Totalt 74-38 alltså mot Gammelstad som vi brukar spela jämt mot. Tror vi var bättre på att anpassa oss till domarnivån då det inte störde oss lika mycket som motståndarna. Kan vara bra med en utbildad domare när man spelar på träningarna.
Det var kul att se grabbarna ta för sig och spela bättre och bättre ju längre säsongen pågår. Det lovar gott inför Dundret på lör.